Τέτα Παναγοπούλου – Παιδαγωγός

Τελειώνοντας το Λύκειο σπούδασα Οικονομικά και εργάστηκα ως λογίστρια και ως γραμματέας σε Πολιτικούς Μηχανικούς / Αρχιτέκτονες. Παράλληλα με το σχολείο, απέκτησα το δίπλωμα αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου του Cambridge. Επίσης ασχολήθηκα με την οικογενειακή μας επιχείρηση με κατασκευή και πώληση είδών γάμου και βάφτισης.

Παρόλα αυτά, στην πορεία συνειδητοποίησα ότι η μεγάλη και πραγματική μου αγάπη είναι τα Παιδαγωγικά. Αποφάσισα λοιπόν πώς ήρθε η στιγμή να αλλάξω επαγγελματική καριέρα και να κάνω αυτό που πραγματικά αγαπώ.

Μέσα από το οικογενειακό μου περιβάλλον από την παιδική μου ηλικία ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τη Μοντεσσοριαννή προσέγγιση η οποία με είχε γοητεύσει. Ώς ενήλικας ήρθα ξανά σε επαφή με τη φιλοσοφία της Μαρίας Μοντεσσόρι έπειτα από παρακολούθηση παιδαγωγικών σεμιναρίων και τη μελέτη των παιδαγωγικών της βιβλίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αγαπήσω βαθιά τη φιλοσοφία της και την εκπαιδευτική της προσέγγιση στα παιδιά.

Ασχολούμαι με τα παιδιά τα τελευταία 15 χρόνια.

Έχω παρακολουθήσει πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια, όπως:

-“Θεατρικό παιχνίδι”  (2008-2009).

-“Θεατρικό παιχνίδι και Γραμματική” (2008) .

-“Η διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι” (2008).

-“Η ενίσχυση της θέσης του δασκάλου στην τάξη και στην ομάδα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι” (2008).

-“Δημιουργική γραφή για τη συγγραφή παραμυθιού και το στήσιμο μιας παράστασης”  (2010).

-“Θεατρικά παιχνίδια από όλο τον Κόσμο” (2010).

Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει το Βασικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (2014 και 2020).

Ολοκλήρωσα τις διετείς σπουδές μου στο Mοντεσσοριανό Εργαστήριο και απέκτησα το δίπλωμα της Διεθνούς Μοντεσσοριανής Εταιρείας (Association Montessori International) για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών το 2015. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσα τη διετή εκπαίδευση για παιδιά ηλικίας από τη γέννηση έως τριών ετών και έλαβα το πτυχίο της Διεθνούς Μοντεσσοριανής Εταιρείας (Association Montessori International) για τις ηλικίες 0 – 3 το 2020.

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, οι εκδρομές στη φύση, το θέατρο, ο κινηματογράφος, η ζωγραφική και η φωτογραφία, την οποία έχω καλλιεργήσει συστηματικά μέσω σεμιναρίων καθώς έχω συμμετάσχει και σε ομαδικές εκθέσεις.

Έχω εργαστεί ώς Παιδαγωγός στο ” Green school” (2015-2016) και στο “Μοντεσσοριανό Σπίτι Αλίμου” (2016 -2019). Στο “Montessori Way Of Life” είμαι από το 2019.

Πιστεύω ότι τα πρώτα έξι χρόνια του παιδιού είναι τα πιο σημαντικά. Το κάθε παιδί έχει το δικό του χρόνο και το δικό του δυναμικό. Είναι προνόμιο να είμαστε συνοδοιπόροι τους σε αυτό το ταξίδι της ζωής τους. Και όπως λέει και η Μαρία Μοντεσσόρι : “Το παιδί είναι μαζί ελπίδα και υπόσχεση για την ανθρωπότητα”.