Montessori Way of Life
Skip to content

Κυριακή Φλαμιάτου – Παιδαγωγός

Γεννήθηκα στον Χολαργό Αττικής το 1993.

Αποφοίτησα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), από το τμήμα οικονομικών επιστημών το 2015. Την ίδια χρονιά, η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με τα παιδιά ξεκίνησε στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ΜΚΟ) όπου έκανα την πρακτική μου, εργάστηκα για ένα διάστημα και συμμετέχω μέχρι σήμερα ως εθελόντρια. Σε αυτό τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, γνώρισα και έμαθα πολλά πράγματα για το παιδί και τις ανάγκες του .

Συνέχισα λοιπόν ψάχνοντας κάτι που θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα ήθελα να εκπαιδευτώ πάνω σε αυτό, καθώς η ενασχόληση με τα παιδιά για εμένα, ήταν κάτι το οποίο μου προκαλούσε μεγάλο ενδιαφέρον. Αποφάσισα λοιπόν, αρχικά να παρακολουθήσω το σεμινάριο των βοηθών για παιδιά ηλικίας 3-6 ,μέσα από το οποίο γνώρισα καλύτερα τον μαγικό κόσμο του παιδιού ,μέσα από την προσέγγιση της Μαρία Μοντεσσόρι.

Έχοντας προσπαθήσει επανειλημμένα να βρω τρόπους με τους οποίους και εγώ θα μπορούσα να ενταχτώ στον τομέα της εκπαίδευσης , πάντα ένοιωθα πως κάτι στην εκάστοτε προσέγγιση δεν με αντιπροσώπευε και έτσι δεν το προσπαθούσα συστηματικά. Αυτή η δίμηνη επαφή μου με την Μοντεσσοριανή προσέγγιση, ήταν αρκετή για να με κάνει να αποφασίσω να αφήσω την μέχρι τώρα πορεία μου, να αλλάξω εντελώς την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και να ασχοληθώ με τα παιδαγωγικά. Ξεκινώντας το 2022 την μεγάλη εκπαίδευση στο Μοντεσσοριανό ινστιτούτο, επιβεβαιώθηκαν όλα όσα είχα σκεφτεί και σε συνδυασμό με την επιτυχία μου στις κατατακτήριες εξετάσεις το 2023 ,στο Τμήμα εκπαίδευσης και αγωγής στην προσχολική ηλικία, έχει ξεκινήσει ένα καινούργιο, πολύ ενδιαφέρον και όμορφο ταξίδι για εμένα.

Facebook
Twitter
Instagram
WhatsApp